a fi in viata

 Posted by on 28 ianuarie 2011  Fără categorie
Ian 282011
 

imagineaza-ti ca „a fi in viata” nu este o locutiune, cum apare prin cartile cu lucruri gata sau prea stabilite, ci o locuire pe termen nelimitat, cu o minunata responsabilizare. se strang maini, se desfac sfori, se fac pasi pe orizontala si pe verticala, se plange, se zambeste, se striga, se tace, se pleaca, se vine, se coloreaza, se sterge, se doreste (a se completa la nesfarsire). si?

intr-o zi ridici pasul de pe o frunza de toamna. „daca as fi domesticit-o, daca mi-ar fi devenit prietena mai dinainte, as fi plans poate pentru ea. dar asa, frunza asta, pe care (din fericire) nu am numit-o Lili, nu-mi produce o tristete foarte mare”. ridici ochii spre copacul- tata si vrei sa-i ghicesti raposatei locul de nastere. invartindu-te in jurul micii drame iti vine in minte o intrebare: „totusi unde e acel lucru care a tinut-o in viata?” iti privesti bratul in miscare si realizezi ca  te-ai gandit la nazbatia asta de frunza mai mult decat la nu-stiu-ce-ul tacut, anonim,  care i-a dat forma si care iti danseaza tie degetele. la acela, de fapt, nu prea poti a gandi. mai degraba poti a fi.  iar daca vrei sa te simti bine gasind si o adresa, ai putea sa-i spui viata.

a fi in viata.

pe urma ce frumos se fac pasi, se pleaca, se vine, se tace, se striga  (se completeaza…).

[suffusion-the-author]

[suffusion-the-author display='description']

[suffusion-the-author] a scris [suffusion-the-author display='posts'] articole: [suffusion-the-author display='posts-url']

[suffusion-the-author display='url']

Sorry, the comment form is closed at this time.