Dec 082011
 

La un moment dat am fost surprins de un val de trafic probabil plin de curiosi. A fost cat p-aci ca blogul meu gazduit de wordpress sa se inece sub o asa mare cantitate de clicuri (in jur de o mie, ajungand la aproape 2600 hits pe noiembrie). M-am intrebat oare de unde s-a nascut acest tsunami. Trebuie sa-l fi provocat un cutremur undeva. N-a trecut mult si am descoperit epicentrul, un articol scris in stilul sau inconfundabil de profesorul de gravitatie.

Se pare ca fac ceva anume de un ezoterism total incat unele idei, desi originate in sinapsele sale, germineaza cumva si la mine, astfel incat ma exprim in scris intr-un stil aproape similar, daca nu chiar identic uneori. Pot paria pe sistemul personal al neuronilor oglinda sedusi de entuziasmul pentru cunoastere propagat de dumnealui.

Nu doar unii cititori cu bagare de seama sunt uimiti. Dintre care cativa echipati cu minti psihologice (de sorginte psihodinamica) mi-ar aminti probabil despre identificare (evident, pe modelul patern-filial). Eu, insumi, sunt uimit de o astfel de surpriza. Surpriza fiind ca-mi ies coarne bouresti crescandu-mi anvergura de clasa gastropodelor desi pe I.Q-ul meu moluscian nu dau mai mult de 120 de puncte nici macar cu indulgenta.

Cert este faptul ca la aceasta surpriza a participat gravitatia sa si sansa mea norocoasa de a fi prin apropierea orbitala vreme de mai bine de 10 ani.

Daca telul educatiei este sa creeze entuziasm, eu ma consider experienta vie a implinirii acestui tel (entuziastii pot parea increzuti!) si pariez ca mai sunt si altii. Asadar, este posibil. Insa, doar daca sunt satisfacute doua conditii: sa existe profesori de gravitatie si sa ai sansa de a intalni unul (in carne si oase, iar daca nu, macar prin carti ori medii virtuale). Pana dai de unul, sansele fiind mici, viziteaza o scoala de psihologie bazata pe realism empiric si dovezi stiintifice (scoala-de-psihologie.ro).

[suffusion-the-author]

[suffusion-the-author display='description']

[suffusion-the-author] a scris [suffusion-the-author display='posts'] articole: [suffusion-the-author display='posts-url']

[suffusion-the-author display='url']

Sorry, the comment form is closed at this time.