Feb 162011
 

Nu stiai? emotiile sunt in suflet . Glumesc. Profit de miscarea ateista din aceste zile de pe site pentru a nu explica de ce dumnezeu mai degraba nu exista. Sunt convinsa de la 7-8 ani ca nu exista si desi am avut parte de perioadele mele de misticism argumentele de bun simt de la 7-8 ani au fost intotdeauna valide.
Si acum intrebarea de 100 de puncte: daca dumnezeu nu exista, deci sufletul nu exista, ce sunt emotiile? Simplu, emotiile sunt circuite in creier. La fel ca si gandurile. Doar ca spre deosebire de ganduri, emotiile au o legatura directa cu corpul in acceptiunea lui clasica- adica non-creier. Pe cand gandurile sunt niste succesiuni de secvente care spune principiul functionalist pot fi modelate pe orice suport, emotiile nu pot avea loc decat intr-un corp viu –cel putin asa stim acum; procesul de formare a gandurilor ca si cel de formare al emotiilor presupun ambele o doza foarte mare de inconstient; noua ne este accesibil doar rezultatul final pe care nu putem sa ni-l explicam foarte bine doar cu argument rationale si introspectie.
Emotiile sunt un rezultat al interactiunii minte-corp in tentativa noastra de a ne asigura supravietuirea. As pune ca emotiile sunt circuite integrate creier-corp. Mie personal acest concept mi se pare ca imi da control. Asupra emotiilor. Cum? Incercand sa imi imbunatatesc mintea si corpul si mai ales modul in care ele comunica. As spune ca echilibrul minte-corp se reflecta prin echilibrul emotional. O sa imi spuneti ca nu spun o noutate. Noutatea este ca emotiile sunt niste circuite/raspunsuri obtinute prin invatare. Ceea ce inseamna ca se pot modifica tot prin invatare. Emotiile sunt interpretarea pe creierul nostru o da unor anumite evenimente, placute, neplacute sau de-a dreptul periculoase. Daca reusim sa schimbam interpretarea in directia dorita, viata noastra se poate imbunatati.
Pentru ca procesul de emotionare nu e neaparat constient, prin revers, de ce ar fi neaparat constient procesul de vindecare emotionala?
Ratiunea ajuta, dar as spune ca nu e suficienta. Iata de ce sportul ajuta. De ce terapiile corporale ajuta. De ce pur si simplu a sta de vorba cu un alt om poate fi in anumite cazuri profund vindecator.

[suffusion-the-author]

[suffusion-the-author display='description']

[suffusion-the-author] a scris [suffusion-the-author display='posts'] articole: [suffusion-the-author display='posts-url']

[suffusion-the-author display='url']

Sorry, the comment form is closed at this time.