de-a uitarea

 Posted by on 5 martie 2014  Banalitati
Mar 052014
 

 

sunt o marionetă. îmi place de-a v-ați ascunselea, țurca și șotronul. mă joc eu, mă joc, mă joc, mă joc, până mă iau în serios și-mi pun întrebări. pe cine, cât, cum și-n ce fel să iubesc. care-i rostul meu adevărat? cine sunt eu? când dau să mă gândesc mai bine, îmi taie calea un marionetoi și-mi spune că alții au făcut-o deja înaintea mea și au și răspunsuri etajate și puse pe domenii. mă bag la studiu. ce complicat e, mă bucur că pricep cât poate fi de complicat. sunt din ce în ce mai deșteaptă, mi-au dat și decorații.

acuma am început să mă întreb cu nuanțe, pe voci diferite și intenții variate, știu să impresionez orice minte și să o încâlcesc. da, am aflat că se moare, dar m-am obișnuit cu gândul, asta-i condiția de marionetă. mai bine mai stau așa că se poate câștiga binișor cu studiul destinului dramatic la marionete. se pare că sunt chiar mai bună decât suratele mele din lemn, puf, pluș, porțelan și alte cele. invidia tot invidie.

într-o zi, cum stăteam eu în admirarea propriului trecut de glorie, îmi sprijin capul nițel de-o sfoară. ochiul meu așa de aproape de textura ei mă trezește parcă din somn. știam că ”niciodată să nu trageți de sfori! pericol de moarte!”, dar mă fascinează și uite că trag. capul îmi alunecă-n piept. trag toate firele, unul câte unul.

ha!
de ce nu mor?
văd bucata de lemn la pământ, inertă. dar mă simt mai vie ca oricând.
păi cum, nu sunt o marionetă ?
sunt cel care mă mânuiește.vorbele mele erau ale lui. gândurile, gesturile, tot.
când uitasem asta?
și suratele marionete sunt tot eu.
pfiu, și ce CV încropisem!

mă mai joc și-acuma așa și mi se întâmplă să uit iar. mă mai cert, mai măsor câtă iubire să dau și câtă să țin în păstrare. dar alteori, mă uit la ceilalți și zic ce bine că exist în atâtea variante, nu puteam să le acopăr pe toate -ntr-o viață.

[suffusion-the-author]

[suffusion-the-author display='description']

[suffusion-the-author] a scris [suffusion-the-author display='posts'] articole: [suffusion-the-author display='posts-url']

[suffusion-the-author display='url']

Sorry, the comment form is closed at this time.