Iul 202012
 

Nu-mi pot imagina iubirea adevarata decat alaturi de sentimentul libertatii. Dar ce este pana la urma iubirea adevarata? Si care este adevarata iubire?

Cred ca iubirea adevarata este o modalitate intima si personala de manifestare a libertatii noastre interioare. Toti suntem liberi sa iubim, fiecare in felul nostru. Nimeni nu-si propune sau nu sa iubeasca. Nimeni niciodata nu-ti poate interzice sau nu-ti poate cere “hai, incearca sa ma iubesti” sau “nu ma iubi”. Nu vad altfel iubirea adevarata, decat sentimentul ce incolteste in mintea si in corpul tau, fie ca vrei sau nu vrei, in afara unui act de vointa sau staruinta.

A iubi este o expresie a libertatii personale ce nu-ti poate fi luata vreodata. A iubi cu adevarat presupune a respecta libertatea celui pe care il iubesti – chiar si libertatea de a ramane sau a pleca.

Iubirea adevarata este o forma de exprimare a libertatii, prin care, simplu: un El o alege pe o Ea, in acelasi timp in care, aceeasi Ea, il alege exact pe El, fara prea multe cuvinte si gesturi formale. O intamplare fericita in care 2 oameni se simt mai bine cand sunt aproape unul de celalalt, cautandu-si unul prezenta celuilalt. Cine iti poate lua sentimentul unei chemari atat de profunde, intime, personale? Te trezesti doar cu el/ea in gand si nimeni altcineva nu mai conteaza. Iubirea adevarata nu are vreo legatura cu arta seductiei, cu talentele seductive si nu presupune munca de convingere. Cel care te iubeste este cel care, pur si simplu, nu-si poate controla zambetul in momentul in care te vede, se impiedica, greseste si se balbaie uneori, se inroseste, face poate gesturi prostesti, insa pentru tine este adorabil oricum.

Cred ca iubirea adevarata inseamna reciprocitate. Nu cred in iubirile unilaterale. Este o chestiune strict personala, e alegerea fiecaruia, de a ramane sau nu alaturi de cel care nu iubeste – mie imi pare o modalitate de existenta costisitoare din punct de vedere emotional, o scurgere de energie aproape fara sens (si care, din cunostintele mele, nu a facut pe nimeni fericit).

Nu-mi pot imagina iubirea adevarata decat alaturi de sentimentul de admiratiei. Cand te iubesc iti admir fiecare gest, fiecare cuvant, te admir pentru felul in care gandesti, felul in care arati,  in care ai gasit potrivit sa te manifesti, pentru bunatatea si generozitatea ta, pentru felul in care alegi sa iti traiesti fiecare clipa (mai ales cele alaturi de mine). A iubi inseamna a vedea in celalalt tot ce are mai frumos si mai bun!

A iubi cu adevarat inseamna a-l iubi cu tot cu defecte, stiu, invizibile la inceput, insa pe masura trecerii timpului, inevitabil se releva o serie de atribute suplimentare din celalalt spectru, ce solicita la tine capacitatea de toleranta si acceptare.

Daca celalat nu descopera, nu vede la tine acele calitati care te fac demn(a) de iubirea lui/ei, nici eu nu vad cum s-ar mai vorbi despre iubire. Daca tu nu vezi un dram de frumusete, inteligenta sau bunatate, cine altcineva te-ar putea convinge de aceasta?

Iubirea este sentimentul care se descopera si, desigur, se cultiva. Iubirea vine peste tine, pe neanuntate si nicidecum atunci cand o cauti, o „invoci” sau alergi dupa ea. Un lucru inteligent pe care il poate face cineva in iubire este acela de a o primi in viata sa…Pentru ca iubirea adevarata nu se gaseste pe toate drumurile…

[suffusion-the-author]

[suffusion-the-author display='description']

[suffusion-the-author] a scris [suffusion-the-author display='posts'] articole: [suffusion-the-author display='posts-url']

[suffusion-the-author display='url']

Sorry, the comment form is closed at this time.