Apr 032011
 

               Pentru joc, avem nevoie de: cateva palarii intr-un sac;  cativa copii (in afara sacului, pentru ca sunt mai surprinzatori la vedere:). Cand printre ingrediente se afla copii, veti sti cu siguranta ca desfasurarea jocului nu se va potrivi cu cea de-acasa (ori cea din mintea de pe drum). Oricum se joaca asa: se  inchid ochii si se  lanseaza o mana (sau manuta, dupa caz) in sac, se apuca o palarie si se aseaza pe cap. Dupa aia se face o viata de personaj, altfel zis o poveste, impreuna cu ceilalti impalariati din incapere.

                Pentru astazi avem trei copii: Ana, Bela si Cezar (da, numele lor adevarate sunt la ei acuma, pentru ca nu le-am cerut acordul, pentru ca ei nu stiu inca ce-i ala, dar cunosc toate literele de alfabet). Cezar inchide ochii. Apuca palaria lui Sherlock Holmes (din fericire inainte numitul si-a facut palaria celebra si nimeni nu mai striga:ce ciudat!) si o aseaza pe locul specificat la paragraful cu desfasurarea jocului. E bine, zici in gand. Bela inchide ochii. Apuca o palarie albastra de zana. Cand o vede, roseste intens de fericire si o aseaza pe…deja stiti. E foarte bine, zici in gand. Ana inchide ochii. Apuca o palarie verde de spiridus. „Nu-mi place!”  Nu mai e foarte bine, gandul zice acuma singur. Spre linistea ta si ca sa crezi ca tu ramai conducatorul jocului, ii dai voie Anei, o singura data!, sa schimbe palaria. Ana inchide ochii. Trage o palarie de magician. Zici in gand ca-i bine. Acum ii rogi frumusel sa se adune in grupare de trei si sa inventeze o poveste cu aceste trei personaje. Numeri pana la cinci si o auzi pe Ana: „Vreau alta!” Nu te astepta sa mai inchida ochii! Scoate vreo trei palarii care vor fi temeinic refuzate, dupa care, vai, rastoarna sacul si  elementul surpriza din joc a plecat pe apa sambetei (daca nu stiti de unde vine numele apei, puteti sa puneti alta zi, ca are acelasi efect). Cand variante nu mai sunt, Ana isi indreapta degetul aratator spre Bela si declara :  « Pe aia o vreau ! » si Bela nu schiteaza niciun gest. La urma urmelor, cand toata lumea e dezumflata bine, zice : « Am sa ma joc pe mine si am sa fiu fotomodel ! »

                 Daca te uiti la Ana, imbracata toata in negru si atasata  de un ruj foarte roz, ai zice repede ca « Ana este o materialista mica. » Uita-te inc-o data. Oare cauta palaria sau fericirea care a stralucit-o pe Bela? Daca i-ai spune (si ea te-ar crede instant): “ Fericirea pe care ai vazut-o la Bela este in tine acum si fara incetare”, ar mai intoarce ea sacul pe dos? Ar trage o palarie pe cap si ar rade mult, sub alta ar plange, sub alta ar striga si ar spune apoi: « Haaa-ha, viata nu este un vis, ci fericirea in care visul se petrece ! »

Dar Ana are 6 ani. Noi ?

[suffusion-the-author]

[suffusion-the-author display='description']

[suffusion-the-author] a scris [suffusion-the-author display='posts'] articole: [suffusion-the-author display='posts-url']

[suffusion-the-author display='url']

Sorry, the comment form is closed at this time.